• Kinderopvang BijdeHandjes en bibliotheek Ede laten kinderen lezen

Feestelijke aftrap BoekStart

Kinderopvang BijdeHandjes en bibliotheek Ede hebben samen het initiatief genomen voor het project BoekStart in de gemeente Ede.  Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 30 januari jl. werd het officiële startsein gegeven voor dit project. Daarbij was illustrator Marjolein Krijger eregast en gaf zij een interactieve workshop aan de kinderen van Peuteropvang BijdeHandjes Harskamp.

“BoekStart is een landelijk samenwerkingsverband van verschillende instanties die het lezen willen bevorderen. BoekStart wil ervoor zorgen dat kinderen en jongeren de kans krijgen het plezier van lezen te ontdekken,” vertelt Marian van de Hee, manager Peuteropvang bij BijdeHandjes. “Dankzij de bibliotheek Ede hebben we kunnen investeren in boeken en materialen om het lezen te bevorderen. Er zijn helaas steeds meer kinderen met een taalachterstand in Nederland. Als kinderopvangorganisatie willen we onze krachten bundelen en hierop inspelen.”

Workshop
In Nederland werken veel kinderopvangorganisaties met de onderwijsmethode ‘Puk’. Bij de kinderen die BijdeHandjes bezoeken is Puk zeer geliefd. Illustrator Marjolein Krijger bedacht Puk en maakt alle mooie illustraties rondom dit educatieve figuurtje. Tijdens de feestelijk bijeenkomst verzorgde Marjolein een boeiende workshop waar de peuters tot de laatste minuut aandachtig naar meededen.

Voor meer informatie over BoekStart bent u van harte welkom bij een van de bibliotheken in de gemeente Ede.

Harskamp, 30-01-2018

Reacties

Terug naar overzicht

Meer nieuws

smoelen-van-de-maand