Opiness Award

Peuteropvang met subsidie in Woudenberg

WOUDENBERG – Kinderopvang BijdeHandjes breidt haar locatie in Woudenberg uit met peuteropvang. Vanaf 8 januari opent BijdeHandjes haar deuren voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Hiermee speelt de organisatie in op de groeiende vraag naar opvang.

“Ieder kind tussen de 2 en 4 jaar is welkom om bij ons te komen spelen, leren en ontdekken. In een liefdevolle omgeving samen op ontdekkingsreis met oog voor ieder kind als individu. Dat vinden wij heel belangrijk bij Kinderopvang BijdeHandjes,” vertelt directeur Rianne van den Brink. “Samen spelen, knutselen, eten, zingen, leren en lekker naar buiten. Kinderen moeten zich daarbij vooral welkom voelen bij ons als een tweede thuis!”

Puk
“Op de peuteropvang leren kinderen rekening te houden met elkaar, samen te spelen en te wennen aan de structuur van een vaste dagindeling. Het geeft kinderen een sociaal sterke basis en maakt ze meer weerbaar. Een mooie voorbereiding op de basisschool!
We werken met de leermethode Puk waarbij peuters spelenderwijs van alles leren en ontdekken over uiteenlopende thema’s,” legt Rianne uit.

Subsidie
“Om voor kinderopvangtoeslag in aanmerking te komen moeten beide ouders werken. Wanneer maar een van de ouders werkt, wordt de peuteropvang niet vergoed. Daardoor lopen soms kinderen die wat extra onderwijs kunnen gebruiken een kans mis. Om hierop in te spelen heeft de gemeente Woudenberg subsidie beschikbaar gesteld voor een beperkt aantal plekken op onze peuteropvang. Daarnaast is er uiteraard ook plek voor kinderen waarvan de ouders wel kinderopvangtoeslag ontvangen!”

Aanmelden
Peuteropvang BijdeHandjes opent haar deuren vanaf 8 januari 2018 elke dinsdag en donderdag van 8.45-11.45 uur. Neem voor meer informatie contact op met Linda Overeem: (06) 82754914. Zij kan u ook meer vertellen over de kosten, subsidiemogelijkheden en kinderopvangtoeslag. Uiteraard kunt u met haar ook een afspraak maken voor een rondleiding.

21 november 2017

Reacties

Terug naar overzicht

Meer nieuws

smoelen-van-de-maand